ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΠΑΛΟΤΗΤΑΣ

Έλα να Ακούσεις και να Νιώσεις το Σώμα σου, με Απαλότητα.

Φέτος οι Ασκήσεις Απαλότητας εμπλουτίζονται με το στοιχείο της μύησης. Ο Απόλλωνας είναι ο Θεός του φωτός, ο Θεός της μαντικής τέχνης και των οραμάτων, της μουσικής, των τραγουδιών και της ποίησης, ο αιώνιος έφηβος. Η επανασύνδεση με τα φωτεινά στοιχεία του Απόλλωνα θα μας οδηγήσει στην ενεργοποίηση των δικών μας εσωτερικών, φωτεινών στοιχείων, απαραίτητα για τη σύνδεση του εξωτερικού με τον εσωτερικό κόσμο. Ταυτόχρονα, μέσα από το Διαλογισμό και το Αυθόρμητο τραγούδι θα χτίσουμε μία καινούργια σχέση με τον εαυτό μας, όπου θα μάθουμε να εμπιστευόμαστε αυτό που νιώθουμε, αλλά και να το εκφράζουμε μέσα από τους ήχους και τη δόνηση που δημιουργεί το ίδιο το σώμα.

Οι συναντήσεις θα είναι μηνιαίες και σε κάθε μία από αυτές θα συνδεόμαστε και θα δουλεύουμε μία ξεχωριστή ποιότητα όπως, Ευγνωμοσύνη, Θυμός, Χαρά, Ελευθερία, Θλίψη, Αγάπη, κ.ά. Μέσα από αυτή την επαφή θα ανακαλύψουμε αυτό που επιθυμεί η καρδιά και το βαθύτερο είναι μας. Σταδιακά θα δώσουμε  την ευκαιρία στο σώμα μας να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί ουσιαστικά και βαθιά, ερχόμενο σε ισορροπία με το νου και το πνεύμα. Στις Ασκήσεις Απαλότητας θα αφήσουμε το σώμα μας να μας οδηγήσει στα δικά του μονοπάτια γνώσης και να μας ξεδιπλώσει μέσα από την απαλότητα, την ανάγκη του για αποδοχή και επικοινωνία. Θα προσεγγίσουμε τον εαυτό μας ως μέλος της ολότητας, με σεβασμό και αγάπη. Μια πρόσκληση για να αναρωτηθούμε.

 

 

Εργαλεία

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τη συνειδητότητα του υποκειμένου. Σκοπός του διαλογισμού είναι η άντληση γνώσης ή και εμπειριών άμεσα, χωρίς τη χρήση των αισθητηρίων οργάνων του ανθρώπου ή οποιασδήποτε πηγής πληροφόρησης. Γενικότερα θεωρείται και μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας. Οι ευρύτατα διαδεδομένες σύγχρονες απόψεις θεωρούν τον διαλογισμό ως ένα είδος χαλάρωσης, απαλλαγής από το άγχος, μια κατάσταση όπου “οραματιζόμαστε” ευχάριστες σκηνές ειδυλλιακών τοπίων, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική κ.λ.π. Στη πραγματικότητα όμως έχουμε να κάνουμε με μια βαθύτατα μυστικιστική διαδικασία διότι αποκτούμε την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είμαστε κάτι περισσότερο από τον κοινό καθημερινό εαυτό μας. Κάτι που ζει μέσα του, τον παρατηρεί και τον κατευθύνει. Ο διαλογιζόμενος εισέρχεται σε μια κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης, εστιασμένης προσοχής και εσωτερικής σιγής, η οποία μπορεί να βιωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητάς μας, χωρίς να απαιτεί ειδικές προϋποθέσεις απομόνωσης, ειδικών στάσεων του σώματος, διατροφής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, κ.ά. Μπορεί και πρέπει να ασκηθεί μέσα στη “δίνη” των καθημερινών μας υποχρεώσεων, χωρίς να τις διαταράσσει ή να διαταράσσεται από αυτές.

Αυθόρμητο τραγούδι

Το αυθόρμητο τραγούδι είναι ένα ελεύθερο τραγούδι όπου αντανακλάται από την αναζήτηση της εσωτερικής μουσικής που μας διασχίζει, μας ανατρέπει και μας μετατρέπει. Είναι ένας αυτοσχεδιασμός που δεν επιδιώκει αποτελέσματα, αλλά ένα ταξίδι ελεύθερης και δημιουργικής έκφρασης στο οποίο το μονοπάτι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό. Το αυθόρμητο τραγούδι έχει τη πηγή του σε αυτό που ονομάζουμε «τώρα», στη καρδιά της παρούσας στιγμής. Αυτή η συνειδητοποίηση έχει ως αποτέλεσμα να μας ανοίγει νέους ορίζοντες ελευθερίας, χαράς και επικοινωνίας. Ταυτόχρονα απελευθερώνει την έκφραση, εναρμονίζει το σώμα, την αναπνοή και τη φωνή και αφυπνίζει τη διαίσθηση.

 

ΑΠΑΛΟΤΗΤΑ

 

Σε αυτή τη συνάντηση θα δουλέψουμε με τη ποιότητα του Θυμού.

«Αν καταδικάσεις ένα φυσικό φαινόμενο αυτό γίνεται δηλητηριώδες. Γίνεται καταστρεπτικό, αυτοκτονικό. Αν το μεταμορφώσεις γίνεται Θεϊκό. Γίνεται Θεία δύναμη, γίνεται ελιξίριο. Μέσα από αυτό φτάνεις στην αθανασία, σε μια ύπαρξη δίχως θάνατο. Χρειάζεται όμως η μεταμόρφωση.»     Osho

 

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 19:30 – 21:30

(ώρα προσέλευσης 19:15)

Τοποθεσία διεξαγωγής: Βουλής 15 Σύνταγμα

Εισφορά 20 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής

693 7592 667
dg.neocranio@yahoo.gr

 

 

craniosacral therapiestΜε πολύ χαρά θα μοιραστώ μαζί σας την αγάπη και το πάθος μου για την απαλότερη επικοινωνία με τον εαυτό μας. Ανοιχτός σε οποιαδήποτε καινούργια εμπειρία, κινούμαι στον εναλλακτικό θεραπευτικό χώρο για πάνω από μία δεκαετία με σεβασμό και απαλότητα, ακολουθώντας το εσωτερικό μου κάλεσμα. Από το 2003 ασχολούμαι με την Κρανιοϊερή Θεραπεία, η οποία μου έδωσε τη δυνατότητα να αναγνωρίσω πτυχές ξεχασμένες του εαυτού μου, μέσα από την επαφή με το Σώμα μου. Εργάζομαι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κάνοντας ατομικές συνεδρίες Κρανιοϊερής θεραπείας. Παράλληλα παρουσιάζω βιωματικά εργαστήρια με σκοπό την κατανόηση της γλώσσας του σώματος, ανακαλύπτοντας τη δύναμη που έχει η αποδοχή της αλήθειας, για αυτό που κρύβει κάθε σώμα μέσα του.

Δημήτρης Γεωργούλας

 

Μεγάλη αγκαλιά