Εργαστήριo | Το Παραμύθι Της Ζωής Μου Κι Εγώ

Μια φορά…   κι ένα καιρό…

Με αφετηρία τα παραμύθια θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι γνωριμίας με τον εαυτό μας. Ένα εργαστήρι γραφής και δραματοποίησης παραμυθιού – ιστορίας. Πρόκειται για παραμυθοσυναντήσεις για «μεγάλους» – παραμύθια του πριν, του τώρα και του μετά.. Μέσα από τους ήρωες των παραμυθιών θα έρθουμε σε επαφή και θα γνωρίσουμε τους δικούς μας εσωτερικούς ήρωες. Μέσα από αυτή τη γνωριμία θα μάθουμε τις ανάγκες μας, θα κατανοήσουμε τις αγωνίες μας και θα αξιοποιήσουμε τα προτερήματά μας, προς όφελός μας.

Μέσα από παιχνίδια επικοινωνίας, μοιράσματος και εμπιστοσύνης, δημιουργούμε και ξαναβιώνουμε αρχετυπικές ιστορίες – αποκαλύπτουμε και αποκαλυπτόμαστε.. Οι λέξεις και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, μπορούν να καθορίσουν τη ζωή μας. Να δημιουργήσουν καλή ή κακή υγεία, αφθονία ή φτώχεια, δημιουργικές ή προβληματικές σχέσεις. Επίσης μπορούν να καθορίσουν τη θέση μας σε αυτό τον κόσμο. Η δύναμη των λέξεων και η έλξη που ασκούν πάνω μας επηρεάζουν όχι μόνο τη διάθεσή μας αλλά και την υγεία του Σώματός μας, το οποίο είναι δέκτης αυτής της δόνησης.

Ταξιδεύοντας με το παραμυθόπλοιο στα βάθη του ασυνείδητου της ψυχής μας, θα φωτίσουμε τα σκιερά κομμάτια της ύπαρξής μας. Αγκαλιάζοντάς τα, θα τα φέρουμε στον κόσμο του συνειδητού και έτσι απλά – μέσα από τη μαγευτική δύναμη του παραμυθιού – θα θελήσουμε να μεταλλάξουμε εφιάλτες σε δώρα.

 

Αναλυτική Ατζέντα

Το εργαστήριο «Το παραμύθι της ζωής μου κι εγώ» απευθύνεται σε ενήλικες. Στόχος του είναι η αυτογνωσιακή διεύρυνση μέσα από τα αρχέτυπα των παραμυθιών και η προσωπική λύτρωση μέσα από τη συνειδητοποίηση, την εκτόνωση και το μετασχηματισμό του εσωτερικού δυναμικού μας.
Πρόκειται για τρίωρες αυτοτελείς συναντήσεις μέσα από ένα παραμύθι την φορά, όπου μέσα από την αφήγηση, τη κίνηση, το αυθόρμητο τραγούδι, τη θεατρική έκφραση και γραφή, θα αναδύονται οι δικές μας αναμνήσεις και συσχετισμοί με το σενάριο της δικής μας ζωής. Σιγά σιγά θα ξεδιπλωθεί η ιστορία της ζωής μας με μεθοδικότητα, απαλότητα και σεβασμό για αυτό που είμαστε. Θα ταυτιστούμε με τις ιστορίες των άλλων και θα κατανοήσουμε την αξία του να ακούμε την αλήθεια του άλλου! Ελάτε να γνωριστούμε, να παίξουμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε.

Αναλυτικότερα

1. Ξεκινάμε με μια σύντομη γνωριμία και με το πως νιώθει, τι φέρνει ο καθένας στην ομάδα.

2. Ακολουθεί ξεμούδιασμα, κίνηση και ασκήσεις-παιχνίδια.

3. Συνεχίζουμε με χαλάρωση και γίνεται αφήγηση ενός παραμυθιού.

4.Ο καθένας γράφει την περίληψη αυτού που άκουσε..

5. Σε ομάδες συζητάμε και δραματοποιούμε αυτοσχεδιαστικά το παραμύθι.

6. Μιλάμε γι’ αυτό, για το πως βλέπει ο καθένας τους ήρωες, τι του έκανε εντύπωση κλπ. όπως για το τι σχέση έχουν αυτά με την ζωή του καθενός.

 

 

Εισηγητές

Η Βασιλική Αργυριάδου είναι ψυχολόγος, σωματική ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Ως πολυπράγμων αναζητήτρια και ανήσυχο πνεύμα έχει κάνει μια πορεία σε χώρους ολιστικών θεραπευτικών προσεγγίσεων και πνευματικής αναζήτησης. Στην επαγγελματική της ενασχόληση επέλεξε και ενσωμάτωσε μεθόδους σύζευξης των θέσεων αυτών βάζοντας την προσωπική της σφραγίδα. Επιδιώκει την ανθρώπινη προσέγγιση με γνώμονα την αγάπη και το σεβασμό στην ελεύθερη βούληση, μοναδικότητα και ανάγκη, του κάθε συνταξιδιώτη της ζωής.

 

Ο Δημήτρης Γεωργούλας ανοιχτός σε οποιαδήποτε καινούργια εμπειρία, κινείται στον εναλλακτικό θεραπευτικό χώρο για πάνω από μία δεκαετία με σεβασμό και απαλότητα, ακολουθώντας το εσωτερικό του κάλεσμα. Από το 2003 ασχολείται με την Κρανιοϊερή Θεραπεία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αναγνωρίσει πτυχές ξεχασμένες του εαυτού του μέσα από την επαφή με το Σώμα του. Εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κάνοντας ατομικές συνεδρίες Κρανιοϊερής θεραπείας. Παράλληλα παρουσιάζει βιωματικά εργαστήρια με σκοπό την κατανόηση της γλώσσας του Σώματος, ανακαλύπτοντας τη δύναμη που έχει η αποδοχή της αλήθειας, για αυτό που κρύβει κάθε Σώμα μέσα του.

 

♠ ♥ ♠ ♥ ♠ ♥ ♠ ♥ ♠

 

Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά το μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η ομάδα θα αποφασίζει κάθε φορά, την ημερομηνία της επόμενης συνάντησης.

Έναρξη 1ου εργαστηρίου: Σάββατο 7 Οκτωβρίου 17:00 – 20:00

(ώρα προσέλευσης 16:45)

Τοποθεσία διεξαγωγής: Βουλής 15 Σύνταγμα

Εισφορά 30 ευρώ

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής

Δημήτρης Γεωργούλας 693 7592667

Βασιλική Αργυριάδου 694 5914677

dg.neocranio@yahoo.gr

Συμμετοχές δεκτές έως 2 Οκτωβρίου

 

 

Η ιδέα για την υλοποίηση αυτής της ομάδας και της συγκεκριμένης εργασίας, ξεκίνησε από την εσωτερική ανάγκη των περισσοτέρων από εμάς, να μετακινηθούμε από τη λήθη στο φως.

 

Μεγάλη αγκαλιά

 

 

neo-craniosacral.com