Η Κρανιοϊερή Θεραπεία με λίγα λόγια

Κρανιοϊερή Θεραπεία•Με ένα απαλό άγγιγμα που δεν ξεπερνά σε βάρος τα 5 γρ, ο έμπειρος θεραπευτής μπορεί να παρακολουθήσει τον κρανιοϊερό ρυθμό σε ορισμένα σημεία – κλειδιά του σώματος, να επισημάνει την περιοχή που παρουσιάζει δυσλειτουργία, ενώ στην συνέχεια με ειδικούς ήπιους χειρισμούς μπορεί να αποκαταστήσει την φυσιολογική λειτουργικότητα, βοηθώντας το σώμα να “αυτοδιορθωθεί”. Με τον τρόπο αυτόν αντιμετωπίζονται με επιτυχία περιπτώσεις όπου άλλες θεραπευτικές προσπάθειες έχουν αποτύχει.

• Ο Κρανιοϊερός ρυθμός έχει την ιδιομορφία της παύσης ανά διαστήματα κατά τα οποία το Σώμα μπαίνει σε κατάσταση αυτοθεραπείας.

• Στη διάρκεια μιας Κρανιοϊερής συνεδρίας συμβαίνει αυτό που ονομάζουμε Σωματοσυναισθηματική απελευθέρωση. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται διευκολύνουν το Σώμα να μπει σε μια βαθιά κινητική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας απελευθερώνεται το συναισθηματικό τραύμα και η ενέργεια, που είναι εγκλωβισμένα στην περιοχή του Σώματος όπου δουλεύει ο θεραπευτής.

• Με ένα απαλό άγγιγμα , και μέσω του θεραπευτικού διαλόγου ο οποίος γίνεται μόνο όταν ο κρανιοϊερός ρυθμός βρίσκεται σε παύση, ο Ταξιδιώτης κατανοεί τους μηχανισμούς της συμπεριφοράς του, μαθαίνει πότε ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά και απομνημονεύθηκαν στο υποσυνειδητό του.

• Μόνο μέσα από το ΝΙΩΘΩ του, ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει την πραγματική ανάγκη του Σώματός του, την κάθε στιγμή.

• Μέσα από την Κρανιοϊερή Θεραπεία αναγνωρίζει και εμπιστεύεται τον αληθινό του εαυτό, σαν σύμμαχο και καθοδηγητή στο ταξίδι της ζωής.

bamboo-with-stone

 

Ο Κρισναμούρτι έλεγε «Για να καταλάβει κανείς τι είναι αλήθεια, πρέπει να έχει ένα πολύ οξυμένο, καθαρό, ακριβή νου και όχι ένα νου πονηρό, ταλαιπωρημένο αλλά ένα νου ικανό να κοιτάζει χωρίς καμιά διαστρέβλωση, νου αθώο και ευαίσθητο, μόνο ένας τέτοιος νους μπορεί να δει τι είναι αλήθεια. Ούτε ο νους ο παραγεμισμένος με γνώση μπορεί ν’ αντιληφθεί τι είναι αλήθεια, μόνο ένας νους που είναι απόλυτα ικανός να μαθαίνει, μπορεί να το κάνει αυτό. Η μάθηση δεν είναι συσσώρευση γνώσης, η μάθηση είναι μια κίνηση από στιγμή σε στιγμή».

Αυτή η κίνηση είναι το ίδιο το ταξίδι της ζωής και η αλήθεια που βγαίνει από την ψυχή μας. Πως το καταλαβαίνουμε; Τη στιγμή δεν την καταλαβαίνεις, μα τη νιώθεις. Και αυτό το «νιώθω» αντικατοπτρίζεται στο Σώμα μας!
Το Σώμα μας είναι ο χάρτης όπου αποτυπώνονται όλες οι εμπειρίες μας, από τη στιγμή της πρωτοεμφάνισής μας στη ζωή. Έχουν όλα καταγραφθεί, στη μνήμη των κυττάρων μας. Η γνώση της υγιούς και ισορροπημένης ζωής υπάρχει αποθηκευμένη στο Σώμα μας και περιμένει την κατάλληλη στιγμή, να επανεμφανισθεί και να μας θυμίσει το λόγο της ύπαρξής της.

Craniosacral Therapy